Monday, November 29, 2010

Lori Hantu

Nak cite sket..aritu bile ek...13 November 2010...aku, housemate aku lina, kwn opis aku helwa pegi la sabak bernam utk menghadiri majlis kenduri kawen housemate aku yg merangkap staff helwa...so aku pun ada la msg2 dia tny cara nak gi sana..dia oun mmg dah list out mcm mana nak pegi..tp ikut jalan lama la..kuar dari exit sg buloh n terus je follow jalan lama...tp tah mcm mana, kitaorg ni bt la plan sendri pla..hahaha....tny n survey org lain la kunun....jadinya ikut lebuhraya kuar kat mana eh...aku plak lupa..sebelum tanjung malim rasanya...adoi...pastu ikut la jln short cut katanya lalu police station then terus je....mak aihh jalannya..tak dapat nak gambar kan...masa mula2 perjalanan..mmg kiri kanan hutan dengan bukit2 nya..ala2 mcm nak g camping la...dah tu jalan kecik je.keta ada la 2-3 buah lalu...mmg jalan kampung la...dah lepas jalan tu..sampai lak satu jenis jalan....jalan ni mak aih mcm dlm bot je bila naik keta...jalan tak rata...seolah-olah naik bot yang ombak nya dasat la...huhuh...kesian myVi aku..huhuh...yg aku geram tu..ada satu perjalanan tu...ada lori simen...lorong jalan mmg kecik ngam2 keta..masalahnya lori ni makan jalan!!!hah...jgn dok loyar buruk makan jalan ek..paham2 jela...ada ke patut time aku nak potong dia or keta lain nak potong dia, lori ni bole lagi byk potong jalan...ishh aku mmg bengang gila la...korg tgk la gambar ni...bukti2 lori ni makan jalan sehingga menyusahkan dan membahayakan kenderaan lain...ishhhh...geram betul aku dgn lori ni!!!!



nampak kan ada keta nak potong tp dia still makan jalan..adakah sbb dia mmg besar so terpaksa mkn jalan..tp at least cuba la memudahkan org lain..ni ok la keta ni..time aku potong mmg sengaja je dia makan jalan luas2...bengang betul!



so be careful with this lorry....

Quilling



Erm...sebenarnya dah lama la cik asema ni tak menulis ape2...hahah..bz kah aku ni? ke bt2 bz...sebenarnya mmg bz...uhuhuh..ramai gak kengkawan dah bising2 mengatakan daku dah bz..hahah..ala tiba musim bz..bz la jwbnya..time biasa, ok jela ..so nak cite sket...aku ada la surf2 internet sehingga la terjumpa blog ni http://azlina-lin.blogspot.com/ terus aku dah tertangkap cintan ngan handycraft yg dia bt..so nama mende alah ni quilling sbb keja dia memusingkan kertas kan...sebenarnya ada alat jual khas utk quilling..so aku g cari di OU..sekali abeh la pulok..so aku pun saja2 try bt sendiri mengikut cadangan tuan empunya blog ni...pakai batang lidi..aku pun blasah batang lidi bunga telor kawen....then potong ujung tajam sket..bt terbelah..tara..jadi la..so test la pakai..heheh akhirnya jadi la juga bunga aku ni menggunakan teknik quilling seperti di atas tu..heheh..tapi aku bt tu cuma yg basic n mmg tak kemas n halus la..kalo nak cantek tgk yg website yg aku bgtau tu..huhuh...best gak bt benda2 ni...aku bt kad kecik yg simple utk letak atas adiah kawen ex-housemate aku...belum bg pun lg...tapi dah siap beli n balut...heheh..ni hadiah dia...tara....isi dalam rahsia..hahah....pembalut adiah tu ala2 mcm batik la kunun...huhuh



cantek ke?heh.....