Sunday, July 25, 2010

Melaka

Melaka...huhu Bandar Bersejarah..yes mmg tepat sekali..malah turut meninggalkan sejarah buat aku.... ari sabtu baru-baru ni aku terjebak dengan keinginan semua orang yang berhasrat nak ke kenduri staff aku ni..actually bkn direct staff aku..tp staff kwn aku..tapi takpe la join jela kan..melaka je..dokat je..so sabtu aritu dgn berbaju kurung n mekap2 gitu pegilah aku membawa kereta bersama 2 orang kwn aku..satu housemate aku dan sorg lagi kwn aku bekas rakan sekerja...kitaorg tiga2 mmg tak tau jalan la..of course..just depends pada peta dalam kad kawen n dari percakapan org..masalahnya sbb aku sbnrnya agak malas nak pergi ke melaka..tp setelah dipikir-pikir pegi juga la..so langsung aku tak google camna nak menuju ke rumah kawen and tmpt jenjalan di banda hilir...so pegi la kitaorg excited nya...sampe je di batu gajah pny exit kitaorg excited sbb dah sampai..padahal jauh lagi..exit je...huhuh...g la menuju..semua hint2 mmg dah nmpk la...tp malangnya...dah hampir sgt2..kitaorg leh sesat..cuma sbb terbelok awal dr simpang sebenar..and the best part plak...landmark dlm peta yg bg petunjuk ke rumah tu mmg ada je ngan jln yg kitaorg sesat..TNB, Shell la..adoiya...aku mati2 igt peta ni tak betul..dah bising2...padahal kitaorg yg salah....huhuhuh..hampeh la..tensen gle..ermm..apa yg aku nak gtau sbnrnya kan....setelah perjalanan yang sgt men'tensen'kan itu, terdapat beberapa penemuan sepanjang perjalanan...antaranya...(pssttt ni penemuan aku, org melaka mesti tak setuju...tp ni la yg aku jumpe pun..hahahah):
1. org2 melaka yang membawa kereta majoriti mmg tak sabo...siap suka hon2 plak tu..ishh...tensen btul aku..( ade satu keta ni..keta besau la juga..aku terlambat jln sket je kat traffic light tu...dia leh hon pastu tgk aku mcm nak telan..alahai pakcik bukankah sabar itu separuh dr iman...)
2. rasa aku la...traffic light di melaka sangat2 la lama bila time pertukaran warna...aku pun pelik juga..rasa2 nya la aku tmpt lain tak selama tu...mmg std set lampu isyarat tak sama ek...huhuhu)...penat den menunggu lampu nak ijau!
3. hah ni paling tensen bila aku br je lepas basuh keta tu khas utk perjalanan ke melaka...kebanyakan bas n lori kat sana mmg suka kuarkan asap2...adoiya...tensen dok blakang depa!

ok itu cuma penemuan n pandangan aku..so jgn terasa ati or terkecik or whatever la..mungkin segelintir je sebenarnya..cuma nasib aku pada ari tersebut yang asik jumpa org yg sama peel camtu (xsabo+suka hon).....hohohoh.....

No comments:

Post a Comment